DIAMONDS AND TRUMP

Trump elsker diamanter. Hans datter Ivanka Trump har faktisk sin egen smykkekollektion, men hvad betyder det for diamantmarkedet, at han nu skal lede USA, landet der aftager mere end 50 % af alle smykke diamanter på verdensplan.

Usikkert marked i Trumps kølvand

Ingen aner helt, hvad Trump tænker. Må han fortære sine ord om, at han kan ’make America great again, eller har Trump faktisk en trumf i ærmet?

Siden verdenshistoriens mest omtalte præsidentkandidat vandt valget, er både dollaren og prisen på guld steget, klare signaler om, at der er usikkerhed at spore i markedet. Diamanter handles i amerikanske dollars, hvilket betyder prisstigninger på diamanter, hver gang dollaren stiger og vise versa. Det sker dog yderst sjældent, at både guldpris og dollar stiger på samme tid. Det er en klar indikation på spirende usikkerhed hos investorerne.

pink tribute

Amerikanernes valg af Trump og Brexit i England er efter min mening en reaktion på de forandringer den teknologiske udvikling har skabt i samfundet de sidste 15 år. Det gælder især i den vestlige verden, som ikke har været tilstrækkeligt omstillingsparat, og politikerne har derfor ikke løsningen på de problemer, vi står overfor lige nu. Men Trump og Brexit kan ikke stoppe den igangværende 3. industrialisering, hvor teknologien, digitaliseringen og robotter fører os mod en langt mere globaliseret verden.

pink tribute

Den nye årtusinde-generation (generation Z) skal inden længe overtage stafetten på arbejdsmarkedet, og heldigvis har de som digitale indfødte en helt afgørende forståelse for teknologi og digitaliseringen. De er derfor i stand til at fuldføre den 3. industrialisering. Transformationen vil dog stå på de næste 20 år, og i den tid skal vi i perioder trækkes med personer som Trump og Nigel Farage. Politisk bæven kombineret med en industriel skiftetid vil kunne betyde stor usikkerhed for diamantmarkedet – men det åbner også op for enorme muligheder.

pink tribute

Uændrede priser på smykkediamanter

Diamantmarkedet vil periodisk opleve større udsving, end vi har været vant til, men over de næste 5 år mener jeg ikke, vi skal forvente store ændringer i priser på smykkediamanter (diamanter i mellemkvalitet fra 0.01 ct til 3.00 ct). Ikke kun pga. usikkerhed i markedet, men også som en følge af store politiske forandringer i lande som Indien og Kina, hvor man forsøger at bekæmpe korruption og gøre markedet mere transparent.

pink tribute

Investering i usikre tider

Investeringsdiamanterne har været en yderst god investering de sidste 40 år. At investere i diamanter er rimeligt nyt, og for første gang i en større transformationsperiode i den morderne verden, er der et alternativ til guldet som investorernes og opsparingens safe haven.

Selvom der på investeringsdiamanter endnu ikke er londonspot-priser, som på andre råvarer, har investeringsdiamantmarkedet aldrig været mere transparent. Historiske data kombineret med teknologi har gjort det lettere at analysere investeringspotentialet for en diamant. Hver enkelt sten er som en aktie – den skal testes og analyseres. Jeg forventer, at investeringsdiamanter stiger i pris de næste 5-8 år med 5-30 % pa. dog med mindre korrektioner undervejs.

pink tribute

Individuelle smykker med teknologisk funktionalitet

Allerede i dag bruges den nyeste teknologi inden for smykkedesign, hvor CAD design og 3D voksmodeller gør det muligt at lave mere tekniske og komplicerede smykker. Om få år begynder vi at kode smykker, så de bliver en praktisk hjælper i hverdagen og mere end bare noget smukt. Dit smykke vil kunne holde øje med dit helbred, åbne døren for dig – mulighederne er uendelige. Derfor må det forventes, at designet i fremtiden vil blive mere funktionelt. Men bare rolig, teknologi vil også åbne op for de helt store personlige kreationer. Som modsvar på globaliseringen og de mange brands stiger efterspørgsel på det individuelle design og mere personlige smykker med hver deres historie.

Et holdepunkt i en forandringstid

Vi mennesker har pyntet os med smykker og perler i over 50.000 år, og mon ikke vi vil forsætte med det de næste 20 år også. Hverken Trump på præsidentposten eller den 3. industrialisering vil ændre på, at jeg også i morgen er at finde på Kongens Nytorv 3. Herfra deler jeg min passion for smykker og diamanter med jer alle, husk blot at lave en aftale.

Hvis du ønsker en bedre indsigt i investeringsdiamanter og information omkring, hvordan man investerer, så kontakt mig for yderlige informationer.