Tillykke! Du har fundet kvinden i dit liv

Du mangler bare den perfekte ring til dit frieri. Er du som mænd er flest, vil forlovelsesringen være det ubetinget første smykke, du køber.
Undgå at vandre målløst fra butik til butik og en fortumlet jagt på ringen i smykkejunglen ved at gøre dig nogle gode tanker om, hvad du tror, du leder efter. Hvis du kan præcisere over for smykkehandleren, er du allerede et langt stykke af vejen.

Hvilken forlovelsesring skal jeg vælge?
Alliancering, forlovelsesring, vielsesring, solitairering

Helt traditionelle forlovelsesringe kan være med én sten, det kaldes solitaire-ringe (solitaire-alliance), eller tre-stensringe. Tendensen er dog mere personligt tilpassede ringe, fordi vi er blevet ældre ved vores giftermål og hellere vil afspejle personlighed frem for tradition. Du skal tænke over, om din udkårne er til den klassiske stil, eller om hun er typen, der skal have en mere individuel ring. Der er en ring til alle typer piger – prinsesse som tomboy. Lyt, når hun taler om smykker. Det er uvurderlig viden, som hjælper dig med at ramme rigtigt. Ikke alene får hun en ring, hun elsker, men du får parforholdspoint for at have hørt efter.

Hvor mange karat skal forlovelsesringen være?

Mængden af bling hænger sammen med dit budget. Den amerikanske model siger, at en forlovelsesring skal koste tilsvarende 3 månedslønninger, men den regel afspejler ikke markedet herhjemme. En typisk forlovelsesring bryster sig af diamanter mellem 0,5-1,0 karat i form af en enkelt eller flere mindre sten. Der er ikke officielle ’regler’ i Danmark for, hvor mange karat en forlovelsesring bør have, eller hvad den bør koste.

Kender du din kærestes ringstørrelse til forlovelsesringen?

Det giver point, hvis ringen passer perfekt. Ringstørrelsen afgøres af ringfingerens diameter, men det kan virke mistænkeligt, hvis du under morgenkaffen umotiveret hiver et målebånd omkring din kommende kones finger. Kender du ikke størrelsen på forhånd, så snig dig hellere i smykkeskrinet og find en af hendes ringe – gerne en, hun ofte går med. Tag den med, når du vælger ring, så ender du med en forlovelsesring, der hopper lige på ringefingeren og er svær at sige nej til. Som bonus vil ringen være en god indikation af din kærestes stil.

Hvornår er det en forlovelsesring?

Har du gjort dit forarbejde og lagt dig i selen for at finde den perfekte ring til din hustru, så er prisen og udseendet sekundært, for det er hendes forlovelsesring – eller rettere jeres forlovelsesring. Netop i din kraftanstrengelse for at finde noget, der gør hende lykkelig til det inderste, ligger forskellen mellem en almindelig ring og den perfekte forlovelsesring.

Genveje

Se vores udvalg af forlovelsesringe

Diamanter som alternativ investering
Læs mere

Forlovelse – En personlig oplevelse

Læs mere

Guide til den perfekte Forlovelsesring

Læs mere